Російський скульптор Василь Кликов вирішив подарувати Запоріжжю пам’ятник давньоруському князю Святославу.
Історики досі дискутують, в якому саме місці загинув Святослав. За найпоширенішою версією, він знайшов свою смерть біля Чорної скелі на острові Хортиця, в районі нинішнього музею історії запорозького козацтва.
Є ще одна версія: князь загинув у районі нинішнього Павло-Кичкаса. В цих місцях під час будівництва Дніпрогесу розкопали багатий давній могильник. Знайдені там речі дозволили вченим зробити висновок: тут був похований великий давньоруський полководець. Ймовірно — князь Святослав. Як там не є, встановлення цього пам’ятника саме в нашому місті цілком виправдане.
Пам’ятник Святославу заввишки трохи більше п’яти метрів (плюс постамент такої самої висоти) планують установити в Запоріжжі до 235-ліття міста.
Скульптор виготовить пам’ятник своїм коштом, від міста потрібен дозвіл на встановлення й виділення землі. Як сказали в прес-службі міськвиконкому, найімовірніше, пам’ятник поставлять у Вознесенівському парку, що біля каскаду Райдуга. Точне місце визначить найближча сесія міськради.
Для довідки. В. Кликов — російський скульптор і громадський діяч, лауреат Державної премії СРСР, президент Міжнародного фонду слов’янської писемності та культури, голова Всеросійського соборного руху.

Запоріжжя.