Позавчора відбулася прес-конференція, участь в якій брали народні депутати України — Леонід Кравчук, Михайло Добкін і юрист ФК «Динамо» (Київ) Юрій Ромазанов.
Розпочав розмову з журналістами Леонід Макарович. Він, зокрема, сказав:
— Дізнавшися про нове рішення про арешт акцій «Динамо», пригадав дні, коли в Біловезькій Пущі вирішувалася доля СРСР і України. Тоді говорили про демократію, що більше не буде тоталітарного режиму, закритих процесів. Ми щиро вірили в це. Тому і підписали історичний договір. Учора я подумав: а чи готові наші люди, і зокрема представники влади, жити за демократичними нормами? Адже один суд, одна людина здатні кинути тінь на весь демократичний процес.
Хоча ми пересвідчилися, що «Динамо» має величезну армію прихильників, готових стати на його захист. Це і просто вболівальники, і відомі у країні люди, і журналісти. Я переконався, що Президент нашої країни Віктор Ющенко непохитно стоїть на боці закону і демократії. Це він довів, коли доручив своїм чиновникам вивчити суть проблеми, що утворилася навколо «Динамо», і доповісти йому. Але не всі вони діють по-демократичному. Іншими словами, в нас склалася ситуація під назвою: «Курс — колишній, хід — задній».
Як людина, котра прожила тривале політичне життя, авторитетно заявляю: жодного виграшу Григоришин ніколи не матиме. Бо його діло неправедне. Але напаскудити клубові, Україні, демократії він може. І, власне, вже переймається цим...
Юрій Ромазанов сказав, що ЗАТ «Футбольний клуб «Динамо» (Київ)» оскаржуватиме ухвалу Печерського районного суду Києва про арешт акцій.
— Либонь, наступним кроком стане оскарження зазначеної ухвали в апеляційному порядку, — заявив пан Ромазанов, — а далі в разі потреби — в касаційному. Аналізуватимемо прийняту ухвалу і пройдемо всі інституції, передбачені нашим законодавством.
Динамівський юрист не виключив, що в разі потреби зазначене питання може розглядатися за межами України. На його думку, суперечка навколо акцій клубу є надуманою, а претензії їхніх опонентів необгрунтованими. За його словами, очевидно, йдеться про намір «завдати морально-психологічного удару по клубові».
— Представники «Пасіфік...» (ідеться про міжнародну компанію Pacіfіc Іnternatіonal Sport Clubs Lіmіted ) весь час обманюють суддю безпідставними заявами. Постає питання: чому вона постійно йде їм назустріч? —зазначив юрист, додавши, що, на його думку, суд розглянув справу необ’єктивно.
Народний депутат України Михайло Добкін, який у середу також був присутній у суді, висловив припущення, що ухвалу було заздалегідь підготовлено. За його словами, рішення оприлюднили через якихось півгодини після оголошення ухвали, абсолютно протилежної за змістом.
— Костянтину Григоришину, напевно, вигідно, щоб процес тиску на ФК «Динамо» не припинявся ані на день, щоб постійно у пресі мусували факти, що якесь майно клубу — під арештом, добитися права на власність цим успішним підприємством, — прокоментував депутат.


Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.