Весна продовжує підкидати нам не зовсім приємні сюрпризи. Долаючи дорогою на роботу перешкоди у вигляді кучугур снігу, кияни згадують незлим тихим словом комунальників. Їх добре розуміють львів’яни, адже тепер їх місто більше схоже на справжню снігову фортецю. У місті Лева останніми днями випала місячна норма опадів — десятки тисяч тонн снігу. Прибрати його силами комунальних служб практично неможливо. Для цього, як стверджують в управлінні інженерного господарства міської ради, потрібні тисячі машин. Місто ж має їх близько ста.
Через обмеження транспортного сполучення 129 населених пунктів Львівської області “відрізані” від світу. Як повідомляє наш власний кореспондент Оксана ТЕЛЕНЧІ, у школах через негоду продовжено карантин.
Через надто щедрі снігопади відрізаною від цивілізації залишилася частина сіл Житомирщини: навіть вагітних до пологових будинків доводиться доставляти технікою спецпідрозділів МНС. Не готовим до примх погоди виявився і Житомир. Міський голова Георгій Буравков чи то жартома, чи всерйоз констатував, що в останні роки весь час говорили про глобальне потепління, тому більше дбали про техніку для прибирання сміття, а не снігу. Надзвичайний стан, оголошений у Житомирській області ще 6 березня через снігові замети, може швидко перейти в іншу надзвичайну ситуацію, але вже весняну: навіть після малосніжних зим окремі мікрорайони обласного центру доводилося рятувати від підтоплення, повідомляє наш власний кореспондент Олексій КАВУН.