Чемпіонат країни. Вища ліга. 17-й тур. 5—7 березня.
“Шахтар” — “Волинь”. 3:1. 12 500 глядачів. Голи: Елано, 27, Срна, 53 (п), Брандао, 83 — Крунич, 10.
“Металіст” — “Динамо”. 0:2. 20 000. Гіоане, 44, Шацьких, 49.
“Закарпаття” — “Таврія”. 0:0. 2 200.
“Арсенал” — “Дніпро”. 1:2. 800. Мізін, 52 — Корниленко, 14, 81 (п).
“Металург” Зп — Металург” Д. 2:0. 3 000. Попов, 34, Бредун, 70.
“Кривбас” — “Іллічівець”. 0:0. 4 500.
“Оболонь” — “Чорноморець”. 1:1. 400. Терещенко, 2 — Лошанков, 57.
Матч “Борисфен” — “Ворскла-Нафтогаз” не відбувся через непридатність для гри поля на стадіоні “Колос” у Борисполі. Цю ситуацію розглядатиме і прийматиме рішення бюро ПФЛ.

Розмови про недоцільність раннього початку другого кола не мають жодних підстав. Це швидше намагання прикрити бездіяльність більшості клубів у справі розвитку власної інфраструктури. Ніхто нікого не примушував виходити до вищої ліги. Але якщо таке сталося, то, будь ласка, і стадіони свої поступово переобладнуйте належно. Зводьте дах над трибунами, робіть якісний підігрів полів.
Приміром, у Німеччині, де кліматичні умови ненабагато ліпші, ніж у нас, навіть спеціальні обігрівачі (калорифери) встановлюють на трибунах, щоб уболівальникам було тепло. І справа не в негоді, он навіть в Іспанії тепер поля вкрив сніг, а в ставленні до справи, у відповідальності.
Та добрий приклад ми чомусь не наслідуємо. А от негативне із закордонних стадіонів запозичуємо миттєво. Йдеться про події в Харкові під час матчу “Металіста” з “Динамо”, коли місцеві хулігани кілька разів вискакували на поле і заважали грати...
Утім, це так собі, ліричні відступи. Тепер кілька слів про тур. Особливих несподіванок він не подарував. Лідери залишилися на своїх місцях, аутсайдери — також. Щоправда, “Дніпро” вийшов на четверту позицію, відтіснивши “Волинь”.
Хоча дехто мало не сенсацією називає результат матчу в Запоріжжі. Але що тут дивного? Місцевий “Металург” тепер укомплектовано добрими виконавцями. А очолює колектив Валерій Яремченко, один із найавторитетніших і найдосвідченіших українських тренерів.


Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.