Студентка Інституту фізичного виховання і спорту Луганського національного університету Марія Дрбоян привезла із чемпіонату Європи з сумо, який проходив у Польщі, цілий набір медалей. 19-річна сумоїстка боролася не тільки у своїй віковій групі, а й змагалася з «дорослими» спортсменами.

За словами тренера луганчанки Михайла Ложечки, Маша показала гідний результат у кожній групі, завоювавши чотири золотих, одну срібну та дві бронзові медалі. Марія представляла Україну у складі національної збірної. «Наша студентка привезла найбільшу кількість нагород порівняно з іншими членами збірної. До речі, з 12 медалей луганців сім завоювала Марія, — відзначив тренер дівчини, викладач кафедри олімпійського і професіонального спорту ІФВС ЛНУ Михайло Ложечка. — Якщо врахувати той факт, що боротьбою сумо Марійка займається з 2011 року, то за цей час вона встигла досягти вражаючих результатів».

За словами самої спортсменки, на досягнутому зупинятися не збирається. У найближчому майбутньому Марія планує поїхати в Азербайджан та Італію, де відбудуться етапи Кубка світу із сумо, а вже в листопаді вирушити на чемпіонат світу в Токіо.

Луганська область.

На знімку: Марія Дрбоян — на найвищому щаблі п'єдесталу Польщі.

 

Фото прес-служби ЛНУ.