Президент України Віктор Ющенко, перебуваючи в Берліні, оголосив, що 7 березня Генпрокуратура України висунула офіційні обвинувачення міліціонерам, затриманим за підозрою в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Мовляв, двоє обвинувачуваних — під вартою, третій дав підписку про невиїзд, а четвертий, генерал Пукач, — у міжнародному розшуку. Ющенко також відзначив, що він задоволений динамікою розслідування цієї справи.

Тим часом відбулося поховання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.
Микола Мельниченко не виключає, що колишнього міністра могли довести до самогубства представники оточення Леоніда Кучми. Про це він заявив в інтерв’ю польській “Газеті виборчій”. У Варшаві ініціатор “касетного скандалу” зустрівся з віце-прем’єр-міністром України Миколою Томенком. Мельниченко передав йому матеріали, пов’язані з убивством Гонгадзе, і підтвердив готовність прибути в Україну й надати матеріали і свідчення, що допомогли б завершити розслідування убивства Гонгадзе, — повідомив Томенко. За його словами, основною темою зустрічі були умови безпечного повернення Мельниченка і давання свідчень у справі Гонгадзе. Нагадаємо, що минулого тижня генпрокурор Святослав Піскун офіційно заявив про припинення кримінальної справи Мельниченка і гарантував йому недоторканність.
Загибель Юрія Кравченка залишається ще однією резонансною загадкою справи Гонгадзе. За офіційною версією, екс-міністр покінчив із собою вранці 4 березня на власній дачі в селищі Золоті Ворота під Києвом. Близько 7 години ранку він зайшов в одну з господарських будівель при будинку і зробив два постріли (перший під підборіддя, другий у скроню) з особистого пістолета “Беретта”. Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко повідомив, що під одягом Кравченка знайшли аркуш паперу, на якому було написано: “Мої дорогі, я не винен ні в чому. Простіть мене. Я став жертвою політичних інтриг президента Кучми і його оточення. Іду від вас з чистою совістю. Прощавайте”.
Юрія Кравченка поховали 7 березня. Присутній на церемонії прощання Леонід Кучма заявив, що не вірить у його провину. На запитання журналістів, чи вважає він загибель Кравченка самогубством, Кучма сказав, що відповісти не може.
Коментуючи зміст передсмертної записки, екс-президент заявив: “Він відповів на запитання, що він не винен. Я це підтверджую”. Зараз, вважає Леонід Кучма, потрібно шукати відповідь на питання про те, кому це було вигідно.
Дочка загиблого спростовує інформацію, нібито вона подала заяву до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу проти депутата ВР Григорія Омельченка й інших політиків за фактом доведення її батька до самогубства.
Зі свого боку, колегія Генпрокуратури і члени оперативно-слідчої групи, яка працює в справі, у спільній заяві відзначають, що “останнім часом з боку окремих політиків, журналістів і різних “експертів” лунають безвідповідальні й необґрунтовані висловлення...” “Усупереч Конституції і законам України в причетності до здійснення цього злочину упереджено звинувачуються конкретні особи, висуваються вимоги негайного їх арешту. Узяти під варту пропонується навіть свідків у справі з метою забезпечення їх охорони. Тим самим справляється тиск як на всіх причетних до справи осіб, так і на слідчі органи”.
“Розслідування убивства Г. Гонгадзе здійснюється і надалі здійснюватиметься виключно в межах чинного законодавства. Усі причетні до скоєння цього злочину будуть покарані, як того вимагає Закон. Разом з тим, ніхто не буде заарештований і притягнутий до відповідальності на підставі політичних заяв і голослівних тверджень”, — ідеться в заяві.