Представники національних меншин та фахівці з етнонаціональних питань України протестують проти ліквідації Державного комітету у справах національностей та міграції і наголошують на потребі підвищення його статусу та перетворення на міністерство. Про це вони заявили під час учорашньої прес-конференції.
За словами народного депутата України Рефата Чубарова, реорганізація комітету відбувається “у такій непрозорій, закритій формі, якої ще ніколи в Україні не було”. А голова Асоціації єврейських організацій і громад України Йосип Зісельс повідомив, що з боку влади не було зроблено жодної спроби погодити питання реорганізації Держкомнацміграції із зацікавленими сторонами, фахівцями з етнополітики.
Як наголосив кандидат філологічних наук, народний депутат другого і третього скликань Верховної Ради Йон Попеску, для України питання міжнаціональних відносин і забезпечення прав нацменшин особливо актуальні, зокрема з огляду на наше бажання якнайшвидше вступити до Європейського союзу.
Учасники прес-конференції зазначили, що не бачать готовності з боку Прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко та віце-прем’єрів реагувати на розв’язання цих питань, повідомляє УНІАН.