Пам’ятаєте відому кінофразу «Комсомолка, спортсменка і просто красуня» у виконанні товариша Саахова? Переінакшуючи кінокласику на сучасний лад, 19-літній Марині Циганковій цілковито підходить коротка характеристика: «Курсант, «хорошистка» і просто красуня».
Марина родом із Донецька, вона вирішила, що «дівчина в міліцейській формі — це чудово». А оскільки випускні іспити здала на «відмінно», то й у міліцейський вуз вступила без проблем. Хоча, зізнається, спочатку батьки були просто ошелешені таким рішенням, але після роздумів — підтримали.
Сьогодні курсант Циганкова навчається на другому курсі факультету «Міліція громадського порядку і профілактики». Але крім того, дівчина непогано танцює і співає. Ці таланти їй знадобилися під час інститутського конкурсу «Весняна троянда — 2005».
Перед строгим журі і глядачами довелося викладатися, як мовиться, на всі сто: розповісти про себе в оригінальній формі, зорієнтуватися в неординарній життєвій ситуації, запропонованій ведучим, за кілька хвилин приготувати «Коктейль для коханого», прочитати вірші і прозу про кохання, станцювати з партнером вальс, влаштувати дефіле у вечірній сукні тощо. У підсумку — заслужена перемога у фіналі.
У вільний час, якого катастрофічно не вистачає, Марина любить почитати (що для сучасної молоді — рідкість), називаючи серед улюблених Чехова й автора сучасних детективів Дар’ю Донцову (напевно, майбутня професія правоохоронця зобов’язує), до вподоби їй і заняття графікою.