На Тернопільщині не вщухають пристрасті за портфелями. Голова обласної державної адміністрації Іван Стойко подав Президенту України свої пропозиції на призначення заступників і голів райдержадміністрацій, але не всі політичні сили ними задоволені. Зокрема, лідер місцевого осередку “Батьківщини” Василь Деревляний заявив, що серед запропонованих Іваном Стойком кандидатур — люди, які себе скомпрометували.
А от голова облдержадміністрації вважає, що це гідні люди, і змінювати свою кадрову політику не збирається. Компромісу між учорашніми соратниками досягти так і не вдалося. За словами Івана Стойка, він запропонував співпрацю, а якщо лідери місцевих організацій “Батьківщини” та СПУ його пропозицій не сприймають, то мають заявити, що йдуть в опозицію до нової влади, — передає власний кореспондент Любов Левицька.
“Кадрова війна” розгорнулася й у Луганській області. Обласний осередок коаліції “Сила народу” протестує проти призначення Олексія Данилова головою обласної державної адміністрації та його кадрових призначень. Представники коаліції вважають, що кадрова політика — кулуарна, а деякі кандидатури мають сумнівну репутацію.
Коментуючи, у свою чергу, ситуацію, О. Данилов зазначив, що ці звинувачення не мають підгрунття. Бо, призначаючи нові кадри, він постійно радиться з партійними лідерами та враховує їхні пропозиції. На його думку, в області є група людей, яка намагається завадити йому у створенні команди фахівців, здатних ефективно вирішувати економічні та соціальні проблеми регіону, — повідомляє власний кореспондент Алла Антипова.