У сім квартир будинку № 20 на вул. Ювілейній в Алушті самочинно вселилося ще кілька родин кримських татар. Перші з них цілком зайняли один із під’їздів ще 8 лютого. Нині у занедбаній п’ятиповерхівці захоплено вже 17 квартир.
Тут нема світла, води, каналізації, опалення. Усі самосели вже перевезли сюди меблі, приводять житло в порядок, облаштовуються. Пояснюють, що стояти далі в черзі на житло вважають безперспективною справою, «це крок відчаю, спричинений нахабним розтаскуванням землі». Доля кожного схожа на поневіряння матері сімох дітей Салії Ібрагімової, котра перед цим інцидентом роками безуспішно виборювала кімнату в одному з гуртожитків. Коли стала на квартирну чергу, п’ятеро її дітей були неповнолітніми, тепер молодшому — 23.
Та міська влада говорить: «В окупованому будинку лише декілька сімей справді потребують нових квартир, решта — під великим питанням». Місцеві правоохоронці називають це безчинством, але вигнати новоселів не дозволяє чинне законодавство, а прохання звільнити захоплені квартири успіхом не увінчалися.
 
Крим.