Поряд з площею Ринок в історичному центрі Львова з’явився ресторан кримськотатарської кухні. Його відкрила сім’я Шевкеда Юзбашева, що приїхала з Криму.
Сім’я мала популярний ресторан у Феодосії, який наразі порожній. Щоб звести кінці з кінцями, вирішили створити свій заклад у Львові. Взяли в оренду приміщення в історичній частині міста, яке наповнили старовинними меблями — інтер’єр досить оригінальний і зі смаком.
Юзбашеви пропонують львів’янам страви з баранини, телятини, шурпу, манти, рибу та морепродукти. Також можна посмакувати пловом чи м’ясом із гарбузом. З напоїв подадуть кримські та місцеві вина.
Відвідують ресторан не лише туристи, а й місцеві мешканці. Різниця між ресторанним бізнесом у Феодосії та Львові, на думку Юзбашевих, полягає в тому, що у Криму відпочивальники приходять, щоб смачно поїсти. Там море й емоції — від природи, а тут публіку потрібно ще й розважати.
Львів.