Таку умовну назву має акція, яку проводитиме МОНУ. Студмістечками міністерство зацікавилося не випадково. Хто не жив у свої кращі роки в гуртожитку, той тільки не знає, як там буває комфортно й весело...
Започаткував акцію Станіслав Ніколаєнко, побувавши в гостях у студентів Національного транспортного університету. Віднині 50 столичних гуртожитків відвідають керівники і працівники департаментів вищої і професійно-технічної освіти МОН. У регіонах, звісно, студентські помешкання теж не залишаться поза увагою начальства.
***
На засіданні державної акредитаційної комісії міністр зазначив, що боротьба з лжеосвітою має загостритися. І на підтвердження цього, ДАК анулювала ліцензії на освітню діяльність двох приватних вищих навчальних закладів — ТОВ «Інститут соціального управління, економіки і права» (Черкаська область) і Сучасного гуманітарно-економічного інституту (Кременчук).
Через відсутність відповідних ліцензій припинено діяльність 38 філій ВНЗ. У них, зокрема, не було штатних викладачів, науково-методичного забезпечення, своїх приміщень. Що буде із студентами ліквідованих закладів? Про це дбатимуть керівники незаконних філій. Хлопці й дівчата (а їх 11 тисяч) мають бути переведені до базових вузів або до аналогічних структурних підрозділів інших закладів.