У Харкові вже стало доброю традицією підставляти під стріли уїдливих студентів ректорів регіональних вузів. І вони, виявляється, із задоволенням ідуть на часом не завжди приємне спілкування.

— Прес-конференції керівників вищих навчальних закладів зі студентським активом області — це можливості без натяків і посередників з’ясувати, де студентам болить найбільше, — вважає Людмила Бєлова, начальник головного управління освіти і науки 

облдержадміністрації.

До слова, ініціатором проведення зустрічей були управління освіти і рада ректорів. Зазвичай під перехресний вогонь студентів потрапляли доктори і професори на, так би мовити, навчально-побутовому полі. Цього разу на базі гостинного держуніверситету мистецтв ім. І. Котляревського відбулася прес-конференція на тему «Роль мистецтва в житті людини».

Багато цікавого довідалися студенти про своїх ректорів. Той з музикою на «ти», інший захоплювався театром, третьому ведмідь на вухо наступив. Але стрижневим було питання: як вони плекають таланти в довірених їм вузах, як заохочують самодіяльність, чим прикрашають студентські будні. Втім, хлопці й дівчата самі прикрашають не тільки своє життя, а й викладацьке.

Це чудово продемонстрували господарі прекрасно організованого свята — студенти і викладачі університету мистецтв, серед яких були переможці міжнародних конкурсів і фестивалів, заслужений і народний артисти. У залі лунали моя улюблена скрипка, чарівні голоси солістів, чудова фортепіанна музика.

Хлопці і дівчата відпочивали разом з наставниками. Від проблем побуту і вічних «чому?». Переважало оптимістичне «Як перетворити життя студента на мистецтво?». Вони самі й відповіли: треба ним жити.

Багато ректорів, гадаю, зробили відповідні висновки. Невимовно раділа цьому єдина жінка-ректор Тетяна Вєркіна, котра очолює університет мистецтв.

І. І.