Раннього лютневого ранку до чергової частини міста Миколаєва зателефонувала жінка і повідомила, що в приватному будинку, який належить її співмешканцеві, знайшла мертвими племінницю і її подругу.
Студентки філії Національного університету «Києво-Могилянська академія» наймали в родички житло. Стурбовані довгим мовчанням батьки дівчини попросили тітку відвідати її.
Зачіпкою до розкриття цієї справи стала одна деталь. Двері були замкнені зовні, виходить, убивці знали, де лежить ключ, а отже — спілкувалися зі своїми жертвами до їхньої смерті. Сищики стали перевіряти зв’язки вбитих дівчат. Опитали величезну кількість людей. У ході розслідування з’ясувалося, що напередодні вбивства подруги спілкувалися зі спільним знайомим, який представив їх своїм приятелям. Того трагічного вечора він пішов з компанії, залишивши дівчат наодинці з майбутніми катами.
Піднімаючи тости за зустріч і знайомство, подруги навіть не підозрювали, що «залицяльники» прийшли з конкретною метою — наживи. Злочинці були інформовані, що дівчата із забезпечених родин, а значить — можна поживитися грішми і коштовними речами.
Коли застілля скінчилося, всі розійшлися спати. Господарки заснули в одній кімнаті, гості — в іншій. О пів на четверту «відморозки» попрямували до своїх сплячих жертв.
Дилетанти-вбивці завершили почате не відразу: душили тим, що було під руками — подушкою, ковдрою... Коли бездиханні тіла обм’якли, зняли із шиї однієї дівчини золотий ланцюжок, з руки іншої — каблучку. Прихопили також два мобільні телефони і... чотири гривні.
У пошуку злочинців було задіяно всі оперативно-розшукові служби, у буквальному значенні піднято на ноги всю Миколаївську область. А заодно й Одеську, де нелюди намагалися сховатися, продаючи поспіхом крадені речі. По гарячих слідах співробітникам карного розшуку вдалося затримати всіх підозрюваних. Одним із затриманих виявився студент одного з технікумів Миколаєва. А ініціатором убивства став його товариш, який був раніше засуджений. Він не заперечує своєї провини і пояснює це тим, що потрібні були гроші на супутникову антену...
 
Миколаїв.