Кабінет Міністрів на своєму засіданні констатував, що у лютому план надходжень до держбюджету перевиконано на 392 мільйони гривень.
Відверто кажучи, мало хто вірив у те, що для подолання бюджетних диспропорцій, які виникли в останньому кварталі минулого року, Кабінету Міністрів вистачить одного місяця. Адже ще в січні бюджет недобрав до планового розпису 405 мільйонів гривень доходів і міністр фінансів Віктор Пинзеник визнавав, що найбільш провальною була ситуація зі справлянням податків Митною держслужбою. Проте факти — річ уперта. Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко мала всі підстави констатувати, що урядові програми працюють з належною ефективністю.
 Критика її опонентів стосовно пенсійної недоплати до прожиткового мінімуму в січні, м’яко кажучи, некоректна за відсутності джерел фінансування, які з’являться, це вже зрозуміло, у відкоригованому держбюджеті. Тим часом будь-хто може переконатися в тому, що левова частка видатків у січні спрямовувалася на споживання, про розвиток лише мріялося!
У лютому уряд дав зрозуміти, що мрії можуть справджуватися, якщо за справу братися рішуче, міняти ідеологію, а не лише кадри. Їй право, збільшення надходжень до бюджету від податків на імпорт на 20 відсотків проти січня, ліберальне ввізне мито на товари, дієві важелі боротьби з контрабандою, навіть спрощена процедура завезення в країну квітки до жіночого свята  переважають тимчасову затримку на кордоні. Наступні кроки, як-то — створення «єдиного вікна» для оформлення документів, вдосконалення процедури пропуску транзитних вантажів тощо — не забаряться.
Затвердивши список 29 держпідприємств, на яких розпочинається аудит фінансово-господарської діяльності, Кабінет Міністрів не приховав, що від монополій — «Укрпошти», «Укртелекому», «Нафтогазу України», «Укрзалізниці», «Украгролізингу», «Укрспецекспорту» та інших компаній — очікує більшого. А це — запорука того, що на розгляд парламенту через тиждень-другий може потрапити проект держбюджету, який стане сюрпризом і для країни, і для МВФ. Він може виявитися бездефіцитним, про що вже натякнула Юлія Тимошенко. Якщо так, то нарешті відпаде потреба у накопичуванні боргів і ми більше коштів витрачатимемо на економічний розвиток.
Безперечно, обнадійливі результати лютого додали оптимізму і Міністерству економіки та з питань євроінтеграції, де вже не заперечують того, що валовий внутрішній продукт цього року може зрости до 8,2 відсотка (замість 6,5 планованих раніше) за рахунок зростання споживчого попиту. Заступник міністра економіки Людмила Мусіна повідомила, що саме такий прогноз закладається у корекцію держбюджету. А попит, звісно, зростатиме внаслідок підвищення пенсій і заробітних плат, фонд яких зросте, судячи з усього, на 5 мільярдів гривень.
І ще. Кабінет Міністрів дав «зелене світло» роздержавленню малих і середніх підприємств, тим самим підкресливши, що він не проти приватизації, яка йде на користь державним інтересам. А на додачу скасував дотеперішню систему тендерів з відбору медичних ліків, поставивши вітчизняній фармацевтиці справедливий діагноз. Діяльність уряду дедалі більше асоціюється з хірургічною роботою, яка рятує бюджет.