Учора лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз на прес-конференції заявив: «Я не претендую на крісло Голови Верховної Ради. Вважайте це сенсацією». Він високо оцінив професійні якості нинішнього глави парламенту і добре виконання ним своїх обов’язків. «У мене не було конфліктів із Литвином, і я категорично проти інтриг і переміщень у складі керівництва Верховної Ради», — підкреслив Олександр Мороз.
Окрім того, лідер соціалістів зазначив: «Добре, що справа Гонгадзе прокинулася». Але ейфорії у голови СПУ це не викликає. «Я багато чув таких заяв, сподіваюся, що висловлювання Ющенка з приводу прискорення вирішення цього питання здійсниться», — заявив О. Мороз.
Щодо оприлюднення плівок Мельниченка, то лідер СПУ не бачить у цьому користі. Бо ті, хто їх почують або прочитають їх виклад, будуть дуже засмучені тим, що являє собою стара влада. Бажає Мельниченко їх оприлюднення чи ні, Мороз не знає.
Підсумовуючи свої враження про останні заяви у справі Гонгадзе, Мороз заявив, що без відповіді залишається головне питання: хто замовив убивство?