...неможливе. У цьому впевнений лідер фракції комуністів Петро Симоненко. Він вважає, що справжніх убивць Георгія Гонгадзе не назвуть. Бо, за його словами, за всі роки незалежності в Україні не було доведено до логічного завершення жодної «гучної» справи, і жоден з винних у правопорушеннях і злочинах не поніс покарання.
...має бути демонстративно-показове. В такому разі, впевнений член фракції БЮТ Андрій Шкіль, розкриття «справи Гонгадзе» дасть відповіді на питання і в інших резонансних і поки що не розкритих справах. Народний депутат припустив, що буде «зачеплено політичний істеблішмент» країни, однак якою мірою — залежатиме від нової влади.
...не можна використовувати як інструмент для люстрації. Це, на думку керівника депутатської групи «Демократичні ініціативи» Степана Гавриша, призведе до посилення громадянського конфлікту. Парламентарій заявив: «Справа настільки резонансна, що вона, без сумніву, спричинить низку дискусій і проблем для тих, хто так чи інакше був пов’язаний з нею». Це стосується і представників правоохоронних органів, і частини політиків та держслужбовців.
...переформатує політичне поле. Особливо напередодні парламентських виборів 2006 року. Так вважає директор Європейського інституту стратегії і розвитку Дмитро Видрін. «Без долучення плівок майора Мельниченка як речових доказів малоймовірно вийти на замовника. І навряд чи суспільство буде задоволене, якщо слідство зупиниться тільки на виконавцях, а не зачепить замовників», — вважає політолог.
...позитивно вплине на імідж країни, повідомив у інтерв’ю журналістам глава правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. Крім того, нова влада в такий спосіб доведе істинність свого прагнення пошуку правди і відновлення справедливості. В. Фесенко наголошує, що це стане можливо тільки в тому разі, якщо злочин справді буде розкрито і справу не спробують перетворити на акт політичної помсти.
Водночас говорити про остаточне розкриття справи зарано.


Коментарі підготовлено за повідомленнями інформаційних агентств.