Виведення українського контингенту з Іраку почнеться 15 березня

Рада нацбезпеки й оборони України рекомендує Президенту Віктору Ющенку вивести миротворців з Іраку. Відповідне рішення було ухвалено у вівторок увечері на засіданні РНБО, яка вперше зібралася в повному складі. У ньому брав участь і Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
Президент Віктор Ющенко повідомив після засідання РНБО, що виведення нашого контингенту з Іраку має розпочатись 15 березня і відбуватиметься у три етапи. Як повідомляє українська служба Бі-бі-сі, під час першого повернуться в Україну 150 вояків, на другому етапі, у травні, буде виведено понад 500 військових, а решта — до середини жовтня.
За словами Президента, питання і графік виведення контингенту мають бути остаточно узгоджені після формування нового іракського уряду, коли Багдад відвідає українська делегація на чолі з секретарем РНБО Петром Порошенком. Віктор Ющенко наголосив водночас, що Ірак залишається у сфері українських інтересів і присутність України в цьому регіоні змінюється з військової на політичну та економічну.