Ця чергова зустріч земляків-полтавців була не рядовою. Вона відбулася з нагоди п’ятиріччя створення громадської організації «Земляцтво «Полтавці» в м. Києві».

Називалися прізвища працівників багатьох галузей, які звеличували й звеличують нині цей край, у якого потужний промислово-аграрний, науковий, трудовий і культурний потенціал. А свою високу майстерність тут же в залі продемонстрували полтавці, народні артисти України: соліст Національної опери Микола Шопша, керівник квартету баяністів Національної філармонії Сергій Грінченко, учасники відомого ансамблю Полтавської філармонії «Чураївна».
А родзинкою цього невеликого концерту, який провела дочка видатного полтавчанина Олександра Білаша — Олеся, був виступ семирічної Наталочки Шинкаренко. У виконавській манері маленької співачки досить помітний стиль її наставниці, берегині української пісні, славетної і незабутньої полтавчанки Раїси Кириченко. Наталочка засвідчила: на Полтавщині підростає гідна зміна землякам, які примножили славу цього неповторного регіону, скарбницю кращих надбань українського народу.
На перший ювілей земляцтва до Києва прибула делегація з області. Привезли хліб-сіль з рідного краю, книгу «Хто є хто на Полтавщині», Почесні грамоти облдержадміністрації й обласної ради тим, хто краще піклується про свій регіон і... прохання. Прохання посприяти розв’язанню проблем, які є там. Серед них нещодавно призначений заступником голови обласної держадміністрації Вадим Петренко назвав зайнятість населення, створення нових робочих місць, підвищення ефективності роботи підприємств тощо. Він наголосив на такій дивній ситуації. На Полтавщині добувається 40 відсотків газу і 25 відсотків нафти від загального обсягу видобутку цих ресурсів в Україні. А область від цього не має нічого, бо кошти за них осідають десь у столиці. А вони могли б становити 60 відсотків обласного бюджету.
Одностайні з ним були заступник голови обласної ради Володимир Марченко і головний редактор газети «Зоря Полтавщини» Григорій Гринь.

Київ.