Торгівля людьми виходить на друге місце за злочинними доходами. Боротися з цим лихом можливо лише за умови об’єднання зусиль всіх відповідних органів влади. Про це член парламентського Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Георгій Буйко заявив на прес-конференції з приводу видання брошури «Парламент і громадськість: формула співпраці на прикладі ратифікації Палермської конвенції ООН 2000 року».
А голова комітету Володимир Стретович наголосив, що Україна стала ареною міграційних процесів із азіатських країн до Європи, а також одним із постачальників трудових мігрантів, адже за кордон на заробітки виїхали близько семи мільйонів українців. Обговорюючи тему подолання цих гострих проблем, яким і присвячена книга, парламентарій загострив особливу увагу на проблемі сексуального рабства українських жінок у Туреччині, Румунії, Австрії, Німеччині, Великій Британії і зауважив на потребі посилення боротьби з групами, що вербують, організовують транспортування людей за кордон і вже поставили цю справу на конвеєр. Адже торік, за його словами, з 269 кримінальних справ, що стосуються торгівлі людьми, до суду дійшла лише половина і лише у восьми було винесено вирок. За цього, як повідомляє інформуправління ВР, В. Стретович не виключив, що серед депутатського корпусу і високих посадовців є люди, які покривають діяльність таких груп.
Серед низки першочергових заходів, спрямованих на ефективніше викриття таких злочинів, повторно запропоновано внести на розгляд парламенту питання декриміналізації проституції.