Парламентсько-урядові зустрічі відбуватимуться на початку кожного сесійного тижня після погоджувальної ради. Таке рішення прийнято під час зустрічі Голови Верховної Ради Володимира Литвина, керівників парламентських фракцій та груп, народних депутатів з Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко та Першим віце-прем’єр-міністром Анатолієм Кінахом.
Серед важливих питань, які обговорювали на зустрічі, — зміни до Митного кодексу. Ними, зокрема, істотно зменшуються митні збори під час імпорту товарів. А це — яскраве свідчення того, що уряд прагне вивести економіку з тіні не силовим шляхом, а економічними важелями. Кабмін також запропонував розглянути найближчим часом питання, пов’язані з державною власністю, та законопроекти, які стосуються обороноздатності нашої країни. Зокрема, щодо скорочення терміну строкової служби з 18 до 12 місяців. Плановано водночас переглянути низку законопроектів, поданих попереднім урядом, а потім, у разі їх доцільності, повернути до парламенту. Нині, за словами прем’єра, триває активна робота над підготовкою законопроекту про захист інтелектуальної власності. «Ми дуже розраховуємо на співпрацю і на політичну командну роботу з парламентом», — зазначила Ю. Тимошенко.
У тому, що така співпраця буде ефективною, упевнений і Голова Верховної Ради. Наразі, щоб прискорити процес вивчення законодавчих актів у парламенті, Володимир Литвин попросив голів комітетів розглядати урядові документи першочергово.