Олімпізм. Президент МОК Жак Рогге оприлюднив склад усіх 24 комісій на 2005 рік. Серед десятків спортивних чиновників, юристів і колишніх спортсменів, як і раніше, є два українці: Сергій Бубка — член виконкому МОК, керівник комісії спортсменів, член координаційної комісії «Пекін-2008», і Валерій Борзов — член комісії з культури.
Теніс. Акапулько (Мексика). Турнір WTA. Харків’янка Тетяна Перебийніс разом з росіянкою Аліною Жидковою виграли парні змагання. Цей дует, четвертий сіяний на змаганнях, виграв фінальний поєдинок в іспанської пари Родрігес/Гранадос — 7:5, 6:3.
Це вже третя перемога в кар’єрі Тетяни в парних змаганнях WTA. Після цього успіху Перебийніс у рейтингу WTA піднялася на 57-му сходинку (669 очок). Проти минулого тижня це прогрес на 17 пунктів. Показники інших українських спортовок такий: ... 89. Бейгельзімер Юлія — 435 (+5) ... 103. Федак Юліана — 357 (-1)... 109. Татаркова Олена — 340 (-1)... 114. Бондаренко Олена — 328,50 (-1).
Баскетбол. Євроліга-ФІБА. БК «Київ» вийшов до чвертьфіналу змагань. Кияни перемогли французький клуб «Парі баскет» і в столиці Франції — 72:71. Нагадаємо, що в Києві наша команда виграла — 88:84. Маріупольський «Азовмаш» після виграшу в гостях у турецького «Турбога» (101:90) вдома поступився — 76:90. Доля путівки до чвертьфіналу вирішиться 3 березня в Туреччині. А от «Хімік» з Южного поступився у двох зустрічах російському УнІксу: вдома — 63:70 і в Казані — 51:69.
Футбол. Кубок УЄФА. 1/16 фіналу. Матч у відповідь. «Атлетік» (Іспанія, Більбао) — «Аустрія» (Австрія, Відень). 1:2 (перша зустріч — 0:0). В 1/8 фіналу суперником «Аустрії» буде інший іспанський клуб — «Сарагоса».
А суперник донецького «Шахтаря» клуб АЗ «Алкмаар» з Нідерландів у матчі національного чемпіонату на виїзді обіграв «Віллем ІІ» — 3:1. АЗ йде на другому місці, поступаючись ПСВ (Ейндховен) чотирма очками, і випереджає також на чотири очки амстердамський «Аякс», у котрого третя позиція.
Бокс. Гамбург (Німеччина). Український спортовець Володимир Сидоренко у дванадцятираундовому поєдинку переміг мексиканця Хуліо Зарате, відібравши в нього титул чемпіона WBA у ваговій категорії до 53,524 кг. Усі судді віддали перевагу українцеві: 118:111, 117:112 і 116:114.


* * *


Київ. Як ми й обіцяли, подаємо докладнішу інформацію про турнір у Палаці спорту, спільно організований «Національ бокс промоушен» (НБП) та Національною лігою професіонального боксу України. Свято, як то кажуть, вийшло на славу. Аліна Шатерникова у десятираундовому поєдинку виграла в американки Стефані Доббс і стала чемпіонкою світу за версією GBU. Нагадаємо, що чарівна киянка є чинною чемпіонкою світу (WBF) і володаркою європейського титулу WІBF.
Не підкачав і п’ятиразовий чемпіон Європи, володар кількох інтерконтинентальних поясів Олександр Гуров (Маріуполь/Київ). Він змагався за титул інтерконтинентального чемпіона WBA у важкій вазі. І переконливо домігся бажаного. Наш атлет ще в першому раунді потужними ударами збивав з ніг Аллена Гронфорса з Фінляндії. Рефері змушений був припинити побиття і підняв угору руку українця.