А міністр культури, мабуть, не має досвіду таких скандалів


Учора міністр культури України Оксана Білозір приїжджала на Національну кіностудію ім. О. Довженка. Нагадаємо, що 23 лютого відбулися парламентські слухання, присвячені проблемам українського кінематографа. З високої трибуни директора кіностудії Віктора Приходька звинувачували в тому, що він розвалив очолювану ним структуру, звільнив старих співробітників тощо.
Міністр культури хотіла сама зустрітися з колективом і розібратися в ситуації, що склалася на київській кінофабриці. Здійснитися цим планам перешкодила ... преса. Численні телекамери відтіснили Білозір від залу, не давши вислухати тих, заради кого вона прибула на кіностудію. Міністр намагалася з’ясувати, хто запросив на цю зустріч стільки журналістів. Відмовившись за таких обставин спілкуватися з народом, вона залишила зал.
Коментуючи ситуацію, директор кіностудії Віктор Приходько вибачився перед пресою і сказав, що провини журналістів у тому, що міністр не змогла говорити з колективом, немає. На думку Приходька, Оксану Білозір злякала поведінка його опонентів, котрі поводилися в залі надто імпульсивно й емоційно. Директор кіностудії припустив, що, мабуть, міністр культури ще не має досвіду таких скандалів...
Тим часом проблема залишається не розв’язаною. Конфронтація прихильників і супротивників Віктора Приходька триває. Сам він категорично спростовує чутки про те, що, нібито, сам написав заяву про звільнення.