Кабінет Міністрів скасував постанову попереднього уряду про надання пільг екс-президенту України Леонідові Кучмі. Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду в суботу. Як повідомили у прес-службі Кабінету Міністрів, таке рішення прийняли згідно з висновками Міністерства юстиції, яке вважає, що попередній уряд, надавши Л. Кучмі стільки пільг, перевищив свої повноваження.
Постановою уряду від 19 січня 2005 року передбачалося, що Л. Кучма отримає від держави грошове утримання, двох помічників, радника, два автомобілі, чотирьох водіїв і охорону, а також дачу в довічне користування. Після скасування цієї постанови статус екс-президентів нині визначається постановою Верховної Ради від 1992 року, а остаточно має бути врегульований після прийняття закону про статус Президента України.
Відповідно до постанови «після виходу у відставку Президентові України довічно: зберігається розмір посадового окладу; надається державна дача з необхідним обслуговуванням, охороною і транспортним забезпеченням; зберігається медичне та санаторно-курортне обслуговування його та дружини».