Протягом останніх місяців мас-медіа та деякі організації публікують так звані чорні списки українських громадян, які начебто чинили протизаконні дії. Якщо нова влада не засудить їх публікацію, колишні співробітники спецслужб обіцяють оприлюднити інформацію про агентів радянського КДБ серед представників нової влади. З такою різкою заявою виступив народний депутат Володимир Сівкович.
До парламентарія звертаються громадяни, чиї прізвища фігурують у цих списках. Колишні співробітники спецслужб пишуть про переслідування та «полювання на відьом». І обурені, що нова влада спокійно споглядає, як «чорні списки» друкуються в регіональних газетах, оголошуються на мітингах, вивішуються на дверях владних приміщень.
«Ми переконані, що справи тих, хто порушив закон під час виборчої кампанії або робив протиправні дії, зловживаючи службовим становищем у час каденції Леоніда Кучми, повинні розглядатися судами, — зазначає В. Сівкович. — Винних треба покарати, але лише законним шляхом та на підставі судових рішень. Однак переслідувати людей, вину яких не довів суд, злочинно».