Відновлення стягування ПДВ у розмірі 20 відсотків при імпорті нафти — необхідне і своєчасне рішення Кабінету Міністрів. Так вважає член Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, голова фракції Народної партії Ігор Єремеєв. За його словами, так уряд підтвердив слова Президента «простягти руку вітчизняному товаровиробнику і працювати прозоро».
Парламентарій зазначив, що запровадження ПДВ «унеможливить використання пільгових підприємств» для експорту нафти. Депутат уточнив: щороку до бюджету надходитиме 6 млрд. грн. у разі сплати ПДВ при імпорті російської нафти в Україну на рівні 23 млн. тонн.
Як передає УНІАН, народний обранець прогнозує, що в змінах до Закону «Про державний бюджет України на 2005 рік» буде закладено кошти в розмірі 1,8 млрд. грн. для створення стабілізаційного фонду нафтопродуктів. А необхідний обсяг сировини для фонду (дизельне пальне і бензини) має становити 600—700 тис. тонн.
І. Єремеєв зазначив, що наявна раніше практика підписання меморандуму між урядом і нафтотрейдерами не є ринковим методом. На його думку, держава може впливати на цінову ситуацію на ринку нафтопродуктів шляхом створення тримісячного запасу нафтопродуктів.
Голова фракції Народної партії підтримує ініціативу Кабінету Міністрів про проведення конкурсів на залучення ефективних керівників для управління державними монополіями і підприємствами з великою державною часткою: «Ця ініціатива абсолютно необхідна і своєчасна. Це дасть прозорий механізм». Зміна керівництва найбільших держпідприємств обов’язково відбудеться, додав він.