Шановний
Вікторе Андрійовичу!
ВАТ «Прикарпаттяобленерго» зверталося до Міністра палива та енергетики, Генеральної прокуратури, місцевих правоохоронних органів та Івано-Франківської облдержадміністрації з попередженням про можливе силове захоплення ВАТ «Прикарпаттяобленерго» та з проханням захистити від можливого незаконного втручання в роботу енергопостачальної компанії. Проте ці звернення не було взято до уваги і 17 лютого 2005 року відбувся збройний напад на ВАТ «Прикарпаттяобленерго», внаслідок якого підприємство перейшло під контроль до незаконного керівництва. Тільки 22 лютого правовим шляхом вдалося відновити роботу законного правління, але роботу стратегічного підприємства дестабілізовано. Порушено конституційні права громадян, такі як право на повагу до його гідності, право на свободу та особисту недоторканність, таємниця листування, телефонних розмов, свобода пересування, право на працю.
Крім того, на території підприємства, в одному з корпусів забарикадувалося близько 15 невідомих осіб, які не перебувають з ВАТ «Прикарпаттяобленерго» у трудових відносинах і не мають жодних правових підстав знаходитися на території підприємства.
Зважаючи на те, що на території підприємства, в безпосередній близькості від захопленого корпусу, знаходяться центральний диспетчерський пункт, центральний вузол зв’язку, котельня, яка постачає тепло половині жителів Івано-Франківська, 400 чоловік — працівників компанії, не виключається можливість терористичного акту.
Перебування на території сторонніх осіб негативно впливає на моральний стан працівників, який і без того погіршений подіями 17—21 лютого.
Хочемо підкреслити, що на 15 березня цього року призначено загальні збори акціонерів ВАТ «Прикарпаттяобленерго», в порядок денний яких винесено питання, рішення по яким повинні врегулювати всі можливі суперечки між акціонерами. Вважаємо, що своєю мовчазною бездіяльністю ми не маємо права підтримувати думку про те, що конфлікт між акціонерами на підприємствах України можливо вирішити тільки за допомогою сили та зброї.
Звертаємося до Вас, Вікторе Андрійовичу, як до гаранта Конституції з проханням:
— захистити конституційні права працівників-енергетиків;
— доручити відповідним органам не допустити своїми діями або бездіяльністю потурати незаконним захопленням об’єктів електроенергетики і тим дестабілізовувати їх роботу;
— в доповнення доручення правоохоронним органам забезпечити відповідну охорону енергопостачальних компаній, доручити вивести з цих об’єктів сторонніх осіб, які незаконно перебувають на їх території;
— доручити правоохоронним органам встановити осіб, винних у захопленні обленерго та притягнути їх до відповідальності.