Голова Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимир Стретович стверджує, що «Укрзалізниця» незаконно спрямувала 72 мільйони гривень на фінансування передвиборної кампанії Віктора Януковича. За його словами, у листопаді 2004 року «за усною вказівкою колишнього міністра транспорту Георгія Кірпи керівництво Придніпровської залізниці під виглядом благодійної допомоги переказало на рахунок фонду «Артеміда з добром для людей» 16,8 мільйона гривень». З Кіровограда ці гроші, після переведення в готівку, під охороною донецької міліції розвозили по Україні. Аналогічні перерахування здійснювали й інші залізниці України.
В. Стретович повідомив, що у грудні 2004 року цей фонд було ліквідовано, а більшість документів знищено, однак не всі — комітет має у своєму розпорядженні деякі документи, які підтверджують незаконні дії. Сьогодні за цією справою триває слідство.
Під час прес-конференції, яка мала назву «Діяльність Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією», В. Стретович також повідомив, що з початком нової сесії очолюваний ним комітет запропонує на розгляд парламенту проекти законів «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом», «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування системи органів, які здійснюють боротьбу з оргзлочинністю». Також комітет планує провести парламентські слухання, щоб обговорити причини корупції та шляхи її викорінення. Бо оскільки повністю корупцію знищити все одно не вдасться, вважає В. Стретович, то потрібно боротися не з наслідками, а з причинами, які її породжують.