Якщо у вашій школі ще немає друкованого органу, раджу прочитати книжку, що вийшла в Миколаєві, «Як зробити шкільну газету». Автор видання — директор Коледжу преси і телебачення, президент національного конкурсу шкільних газет Гліб Головченко. Його першу публікацію надрукували в дитячій газеті, коли хлопчику було лише шість років. Сьогодні Гліб — наймолодший в Україні директор вищого навчального закладу, досвідчений і успішний журналіст.
Ідея написати книжку виникла в автора після спілкування з учителем з Харківської області Володимиром Книшем. Той поділився, що дуже хотів би випускати з дітьми газету, але не знає, з чого почати. У збірнику зібрано рекомендації і відповіді на найбільш поширені запитання, що виникають у майбутніх шкільних журналістів. Наприклад, автор упевнений, що для створення шкільної газети потрібні: ідея, щонайменше один ініціативний школяр плюс розумний учитель. Важливо вибрати назву, котра має бути ємкою, короткою і вигукуватися легко. Підібрати склад редакції не так уже й важко. В кожній школі є дітлахи, які співають, танцюють, бігають, складають вірші, — ті, хто не звик нудьгувати. Саме таких і треба заразити ідеєю.
У книжці зібрано не лише рекомендації і поради, а й завдання для журналістів-початківців. Тому вона цілком може служити навчальним посібником для факультативів і гуртків юних кореспондентів у школах і будинках творчості.

Миколаїв.