Я навчаюся в Московському державному університеті ім М. Ломоносова. Чи буде диплом цього навчального закладу дійсний в Україні?


Мирослав КАЧИНСЬКИЙ.


Тернопіль.

Питання визнання в Україні документів про освіту, виданих в інших державах, вирішується на основі відповідних двосторонніх міжнародних договорів. Україна уклала такі договори з деякими країнами світу, серед яких є і Росія.
Угодою між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про взаємне визнання та еквівалентність документів про освіту і вчені звання від 26 травня 2000 року і Протоколом до неї від 28.01.2003 визначено, що дипломи бакалавра, спеціаліста і магістра, видані вищими навчальними закладами Росії та України, визнають як еквівалентні в обох державах. Отже, з дипломом МДУ можна продовжити навчання в українських вузах або влаштуватися в Україні на роботу. До того ж слід зауважити, що якщо ви бажаєте продовжувати освіту в Україні (в магістратурі, аспірантурі або докторантурі), визнання еквівалентності дипломів не звільняє вас від обов’язку виконати передбачені законодавством загальні вимоги, які висувають під час вступу до навчального закладу.


Батьківські збори провела Наталя ВІЛАМОВА.