Казахстан задоволений відносинами з Україною. Про це повідомив під час учорашньої зустрічі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан Амангельди Жумабаєв.
Результати переговорів між Головою Верховної Ради України та Головою Мажилісу парламенту Республіки Казахстан під час візиту в Україну офіційної делегації казахського парламенту посол назвав новим поштовхом у відносинах двох країн.
За словами прес-секретаря глави парламенту Ігоря Сторожука, А. Жумабаєв поінформував Володимира Литвина про зацікавленість його країни у розвитку співпраці в енергетичній, науковій і гуманітарній сферах. А також ознайомив з посланням казахського президента та передав Голові ВР запрошення відвідати його країну на чолі парламентської делегації.
Володимир Литвин відзначив важливість здійснення такого візиту для активнішого залучення парламентів обох країн до законодавчого забезпечення «нової якості українсько-казахського співробітництва». Голова ВР вважає можливим у ході зустрічей з казахськими колегами обговорити створення Міжпарламентської асамблеї, яка, на думку Володимира Литвина, може стати ефективним механізмом співпраці.


Вл. інф.