Заступник голови Дніпропетровської облради Галина Булавка та голова Львівської Михайло Сендак підписали двосторонню угоду про співпрацю між обласними радами. Угода, укладена між двома регіонами, передбачає прямі контакти між підприємствами, закладами культури та органами самоврядування. Найближчим часом буде створено робочі групи, які наповнять схему міжобласних зв’язків конкретними ініціативами, спрямованими на поглиблену інтеграцію в різних сферах народного господарства, пожвавлення інвестиційного руху.
Дніпропетровців цікавив досвід Галичини у здійсненні адміністративно-територіальної реформи, можливість співпраці в промисловості, торгівлі, організація спільних виставок, симпозіумів, культурний, освітній, науковий обмін. Декілька цікавих для себе проектів вони намітили в районах, де побували. Зокрема, міський голова Новомосковська Віктор Літвіщенко знайшов чимало дотичних з Дрогобичем, долотний завод якого славиться своїми буровими установками, вкрай необхідними для гірницького краю, машинобудівними підприємствами. На Сколівщині, де розташовані відомий зимовий курорт Славське та високогірна лижна база Тисовець, дніпропетровці запропонували свою участь у розбудові рекреаційних об’єктів, інфраструктури відпочинку. Чимало ініціатив стосується також туризму, охорони здоров’я, аграрного сектору.
На думку депутатів Дніпропетровської та Львівської обласних рад, у ситуації, що склалася в Україні після виборів Президента, такі кроки представницьких органів влади двох регіонів не тільки зміцнять економічні зв’язки, а й стануть важливою складовою соціального та культурного розвитку нашої держави. А низка напрацювань стосовно міжбюджетних відносин, розширення повноважень місцевих органів влади, їх впливу на інвестиційний та підприємницький розвиток територій лягла в основу політичного реформування в країні.
Сьогодні і дослідники, і практики працюють над розробкою економічних схем, що однаково зацікавлять і Дніпропетровщину, і її потенційних партнерів з інших областей, в тому числі із Західної України. А це — основна складова порозуміння і плідної співпраці на благо своєї країни і народу. До речі, це вже друга в цьому році поїздка дніпропетровських представників облради до західних регіонів держави — для укладання прямих договорів на взаємовигідне співробітництво. Перша поїздка відбулася в січні до Івано-Франківська. Тоді вже через тиждень дніпропетровці приймали офіційну делегацію прикарпатців у відповідь на свої відвідини. І, як результат, нове розширення географії, адрес і можливостей укладання контрактів.