У понеділок будинок секретаріату Президента України пікетувало майже 500 прихильників лівих сил. Мітингуючі протестували проти євроатлантичної інтеграції України й вимагали негайного виведення українських миротворців з Іраку. Вони тримали гасла: «Настав час розпустити НАТО», «НАТО — ворог слов’янських народів», а також прапори КПУ й Росії.

А представники Української православної церкви Московського патріархату проводили молебень. Зі слів учасників молебню, вони прийшли до секретаріату, щоб висловити протест проти вступу до НАТО й виступити за проросійську політику України. Брали в акції участь і студенти. Щоправда, почувалися вони дещо розгублено й трималися невеликими групами.
Така акція не могла не привернути увагу Президента Віктора Ющенка. Він звернувся до мітингувальників із закликом бути збалансованими у своїх судженнях. «Нам потрібно припинити говорити: або Росія, або Європейський союз». Він підкреслив, що не збирається відмовлятися від співробітництва з Росією, однак співробітництво з ЄС також необхідне Україні. Водночас гарант Конституції закликав політичні сили країни не провокувати проведення несанкціонованих акцій на вулиці Банковій, перед будинком секретаріату Президента України.


Вл. інф.