Голова Верховної Ради України Володимир Литвин направив листа Прем’єр-міністрові України Юлії Тимошенко:
«Постановою Верховної Ради України «Про тимчасові обмеження у сфері приватизації» від 13 січня 2005 року фактично накладено мораторій на прийняття рішень колишнім складом уряду з питань приватизації (відчуження) та передачі до статутних фондів господарських товариств об’єктів права державної і комунальної власності. У зв’язку з прийняттям зазначеної постанови Кабінет Міністрів України 21 січня 2005 року видав розпорядження «Про зупинення виконання деяких розпоряджень Кабінету Міністрів України та рішень урядового комітету з питань оборони, оборонно-промислового комплексу та правоохоронної діяльності» № 21-р, а Фонд державного майна України — накази № 85 від 13 січня 2005 року, № 90 від 14 січня 2005 року та № 97 від 17 січня 2005 року.
Як відомо, 4 лютого 2005 року Президентом України за згодою парламенту України призначено Прем’єр-міністра України та за вашими поданнями сформовано новий склад Кабінету Міністрів України.
Нині урядом здійснюються заходи, спрямовані на поновлення законності щодо приватизації окремих об’єктів.
Поділяючи в цілому позицію уряду щодо необхідності додержання законності у процесі приватизації, водночас хотів би звернути вашу увагу на те, що така діяльність уже нині спричиняє негативне відлуння в підприємницькому середовищі не лише в Україні, а й поза її межами, а отже, може несприятливо вплинути на інвестиційну активність і наявних, і, що не менш важливо, потенційних інвесторів.
А зважаючи на рекомендаційний характер зазначеної постанови Верховної Ради України, новостворений уряд України мав би прийняти рішення про зняття відповідної заборони. У зв’язку з відсутністю такого рішення Кабінету Міністрів України, а відповідно і Фонду державного майна України, є можливість дещо штучного обмеження у здійсненні господарської діяльності, укладанні договорів оренди, що не сприяє розвитку малого та середнього бізнесу.
З огляду на викладене прошу Кабінет Міністрів України вжити заходів стосовно усунення зазначених перешкод, а у разі необхідності подати до Верховної Ради України проект відповідних змін до законів України».