Футзал. Острава (Чехія). Чемпіонат Європи. 1/2 фіналу. Росія—Італія. 4:2. Іспанія—Україна. 5:0. Матч за 3—4 місця. Італія—Україна. 3:1. Фінал. Іспанія—Росія. 2:1.
Отже, чинний чемпіон світу здобув і європейську корону. Якщо об’єктивно, то іспанці — найсильніші на турнірі — справедливо завоювали першість.
Четверте місце нашої команди не таке вже й погане. З огляду на те, що в колективі розпочалася зміна поколінь. Однак, ніде правди діти, десь у глибині душі всі ми й цього разу сподівалися на медалі. Хоча в матчі з італійцями українська команда надміру страхувалася і була надто скутою.
Ще коли виконували державні гімни, було видно, хто і як налаштувався на поєдинок. Італійці чудовим хором виконали головну мелодію своєї країни і хвацько стали до роботи на майданчику. А наші під звуки гімну стояли, мов мовчазні мумії. Так зрештою і грали...
Дехто заперечить, що, мовляв, це національна збірна, а не гурток співів. Це так. Однак у збірній з великого футболу також грають не вокалісти. Та майже всі підопічні Олега Блохіна щиро співають гімн, налаштовуючи себе і вболівальників на високу патріотичну ноту. І досягнення у них, до речі, не такі вже й погані.