Форвард італійського «Мілана» і національної збірної України Андрій Шевченко в суботньому матчі чемпіонату Італії проти «Кальярі» зазнав сильного удару в голову. У нього почалася кровотеча, і, зрозуміло, Андрій залишив поле.
Футболіста одразу відправили до шпиталю «Нігуарда». Як повідомляють італійські ЗМІ, під час медобстеження у Шевченка виявлено перелом вилиці й кістки навколо лівого ока. Учора Шевченкові зробили операцію.
— Поки що зарано говорити про остаточні висновки, —прокоментував один з лікарів після госпіталізації. —Адже нам необхідно зробити додаткові процедури й очікувати їх результатів протягом 24—36 годин. Таке ушкодження потребує зазвичай близько 15 днів на відновлення. Але й після цього Шевченкові доведеться грати в захисній масці.
Зрозуміло, що Андрій Шевченко пропустить матч Ліги чемпіонів проти «Манчестер Юнайтед», а також найближчі поєдинки в Серії А. За іншими відомостями, Шевченкові знадобиться на відновлення від трьох до чотирьох тижнів. На жаль, постає запитання: чи зіграє знаний форвард у складі збірної України у відбірковому матчі чемпіонату світу-2006 проти команди Данії 30 березня в Києві?..
Якийсь злий фатум переслідує нашу зірку. Згадаймо, як три роки тому в матчі з «Болоньєю» Шевченку зламали ніс, і поєдинок плей-оф до чемпіонату світу 2002 року з командою Німеччини форвард збірної України проводив у захисній масці. Потім був удар у щелепу й ушкодження зубів у товариській зустрічі у Скоп’є проти македонців. Чи не забагато для однієї людини?
До речі, «Мілан» виграв матч у «Кальярі» — 1:0. А конкурент міланців «Ювентус» зіграв у гостях з рахунком 0:0 проти «Мессіни». Тепер «Мілан» та «Ювентус» набрали по 54 очки і лідирують у чемпіонаті Італії.