Бокс. У приміщенні Київської міської держадміністрації відбулася прес-конференція, присвячена проведенню великого міжнародного турніру (24 лютого) у столичному Палаці спорту. На запитання журналістів відповідали президент Національної ліги професіонального боксу України (НЛПБУ), народний депутат Микола Лісін, президент «Націонал бокс промоушен» (НБП) Вадим Бухкалов і заслужений майстер спорту, віце-президент НБП, претендентка на звання чемпіона світу GBU Аліна Шатерникова.
— Ми стали співорганізаторами турніру в Палаці спорту разом із НБП задля популяризації боксу в нашій країні, — сказав пан Лісін.
Далі він розповів, що відбулися вже два поєдинки за звання чемпіона України серед професіоналів. Титули вибороли киянин Олександр Гуров та Юрій Барашьян з Феодосії. До них у майбутньому мають приєднатися чемпіони в усіх вагових категоріях. В інтересах НЛПБУ, щоб бої за національний титул проходили у святковій атмосфері і на найвищому рівні. До речі, НЛПБУ планує на 20 березня змагання, котре складатиметься з шести цікавих поєдинків.
Аліна Шатерникова нагадала, що вже вигравала звання чемпіонки світу та Європи. Але завжди мріяла побитися за світовий титул у Києві. Тому звернулася по підтримку до Олександра Олександровича Омельченка. Як щирий друг спортсменів він пішов назустріч. І турнір став реальністю.
Найбільше запитань було до президента «Націонал бокс промоушен».
— Через політичні події в нашій країні нам доводилося кілька разів переносити запланований турнір, — каже Вадим Бухкалов. — Планували, що головним стане поєдинок за звання інтерконтинентального чемпіона за версією ІBF у важкій категорії між українцем Володимиром Вірчисом і росіянином Олегом Маскаєвим. На жаль, цього бою не буде.
— Чому?
— Річ у тім, що Вірчис вирішив провести один бій в Німеччині (за інтерконтинентальний пояс WBO) і ... завершити свою кар’єру. Хоча, як кажуть, ніколи не зарікайся. Можливо, і Володимир змінить своє рішення. Ми розлучилися по-людськи і готові продовжити ділові стосунки.
— То ви знайшли заміну?
— Так. Ми запросили на турнір п’ятиразового чемпіона Європи у першій важкій вазі Олександра Гурова. Він побореться за титул інтерконтинентального чемпіона WBA з фінським боксером Алланом Гронфорсом.
Гадаю, що цей поєдинок, а також Аліни Шатерникової проти американки Стефані Доббс стануть окрасою боксерського вечора в головному спортивному залі країни...
До сказаного додамо, що на ринг у Палаці спорту 24 лютого вийдуть талановиті українські майстри В’ячеслав Узелков (напівважка вага), Віктор Зінов’єв (друга середня вага), Вадим Сафонов (напівважка вага) та інші. Їхніми суперниками будуть боксери з Росії та Білорусі...

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.