На першій на посаді голови Рівненської облдержадміністрації прес-конференції Василь Червоній розповів представникам ЗМІ про свою категоричну незгоду з призначенням на посаду начальника УМВСУ в Рівненській області Григорія Зарічнюка, котрий, на його думку, на попередній посаді в правоохоронних органах зловживав владою. Натомість він рекомендував цивільну людину, кандидатуру якої погоджуватиме з Президентом України Віктором Ющенком. Щоправда, прізвища кандидата не назвав, пояснюючи це бажанням уберегти його від тиску.
Водночас Василю Червонію довелося тримати, так би мовити, «кадровий удар» і від журналістів. Зокрема, одне з таких запитань стосувалося призначення на посаду начальника обласного управління охорони здоров’я депутата облради, члена фракції «Наша Україна» 64-річного Мирослава Семаніва, який свого часу мав судимість, а також не «вмістився» у вікові рамки перебування на посаді держслужбовця. Адже Закон України «Про державну службу» передбачає, що граничний вік для чоловіків-держслужбовців — 60 років. На це В. Червоній відповів, що судовий процес проти М. Семаніва він розцінює як політичну розправу, а щодо віку, то нове призначення погоджене з Міністром охорони здоров’я. Звичайно, ця відповідь не задовольнила, бо закони пишуться не під одну особу й винятків у них не передбачено.
Найбільше критики від нового керівника Рівненщини дісталося нечесним правоохоронцям, яким, на його думку, не місце в такій відповідальній структурі. Він навів приклад, коли один із високих міліцейських чиновників із цієї причини пішов на пенсію, не забувши оформити пенсію у розмірі 6 тисяч гривень, а також одержавши ще й 80 тисяч гривень вихідної допомоги.
В. Червоній пообіцяв повести нещадну боротьбу із зловживаннями та корупцією в області, особливо у фіскальних органах. Він сказав також, що найближчим часом буде встановлено телефон довіри, за яким люди повідомлятимуть про факти хабарництва, зловживань і поборів з боку посадових осіб.
Від того, наскільки ефективною буде боротьба з корупцією, сказав він, залежить, чи підуть інвестиції в Україну, зокрема на Рівненщину. Ряд представників німецьких ділових кіл виявили зацікавленість вкласти кошти в низку проектів на Рівненщині.
Голова Рівненської облдержадміністрації пообіцяв у перший день роботи сесії Верховної Ради скласти із себе повноваження народного депутата України, а також голови обласного осередку УНП.

Рівне.