Як ми вже повідомляли, 14 лютого ц. р. відбулося засідання Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при Голові Верховної Ради України. На засіданні ухвалено низку рішень.
Зокрема, рада погодилася з узагальненими Управлінням у зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради пропозиціями до проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України». Голові Комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування А. С. Матвієнку рекомендовано спільно з Головним юридичним та науково-експертним управліннями Апарату Верховної Ради провести аналіз матеріалів та до 15 березня поточного року внести пропозиції щодо їх втілення у законопроекти.
Окрім цього, Консультативно-дорадча рада погодилася з пропозиціями ряду громадських організацій і створила робочу групу для опрацювання концептуальних змін до закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». Робочій групі рекомендовано протягом лютого опрацювати пропозиції та передати їх Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого