Футбол. Кубок УЄФА. 1/16 фіналу. Перші матчі. 17 лютого. «Грац» (Австрія) — «Міддлсбро» (Англія). 2:2. «Фенербахче» (Туреччина) — «Сарагоса» (Іспанія). 0:1. ЦСКА (Росія) — «Бенфіка» (Португалія). 2:0. «Алеманія» (Німеччина) — «Алкмаар» (Нідерланди). 0:0. «Базель» (Швейцарія) — «Лілль» (Франція). 0:0. «Геренвеєн» (Нідерланди) — «Ньюкасл» (Англія). 1:2. «Олімпіакос» (Греція) — «Сошо» (Франція). 1:0.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Вільярреал» (Іспанія). 0:0.
«Динамо»: Шовковський, Родольфо, Леко, Клебер, Чернат (Нінкович, 71), Саблич, Рінкон, Шацьких (Верпаковскіс, 65), Гусєв, Несмачний, Юссуф. Тренер — Йожеф Сабо.
«Вільярреал»: Рейна, Родрігес, Арруабарена, Касорла (Фонт, 83), Сорін, Фігероа (Рікельме, 73), Альварес, Сенна, Пенья, Хосе Марі, Арманду Са (Вента, 90+1). Тренер — Мануель Пеллегріні.
Попереджено: Пенью, 2, Арманду Са, 51, Несмачного, 75, Юссуфа, 85, Нінковича, 90.
Арбітр — Лоран Дюамель (Франція).
Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. Сніг. 12 000 глядачів.
Прогнозувати футбольні результати, як і, скажімо, погоду, — справа невдячна. От і окремі видання у день київського поєдинку опублікували прогнози відомих фахівців. Переважна більшість із них грала за «Динамо» у його найславніші часи. І всі вони, як змовилися, передрікали виграш улюбленого клубу — 2:0, 2:1 ...
Але в житті часто буває не так, як мріється. Неприємний сюрприз усім нам підготувала погода. Дощ, мокрий сніг зробили свою чорну справу. І поле динамівської арени, хоч як його пестили-голубили фахівці, стало ковзким і в’язким. Хоча порівняно з тим, на якому «Дніпро» днем раніше грав з белградським «Партизаном», київське було досить пристойної якості. Принаймні обидва суперники протягом зустрічі демонстрували цілком високі швидкості.
Попри все динамівці, як і належить господарям, діяли, висловлюючись мовою боксерів, на першому номері. Гості зрідка контратакували. Інколи небезпечно. Найближче до успіху на 16-й хвилині був Фігероа. Але метрів з десяти він влучив у руки Шовковському.
А от кияни створили чимало моментів. До самої перерви «Динамо» тисло на ворота Рейна, але безрезультатно. І після відпочинку команди обмінювалися гострими випадами. Однак господарі були активніші. Особливо непереливки «Вільярреалу» було в останні десять хвилин. Та він вистояв...
Мануель Пеллегріні:
— Обом командам було важко. За таких умов вправлятися з м’ячем й організовувати комбінації було вкрай важко. Тому, з огляду на стан поля, ми використали гравців з бійцівським характером. Про якісь остаточні шанси команд, як на мене, казати зарано. Однак після нульової нічиєї в гостях певна перевага на нашому боці. Попереду — вирішальний матч.
Йожеф Сабо:
— Сьогодні всі працювали нормально. Наприкінці лютого чекати від гравців чогось надзвичайного не випадає. Хоча припустилися чимало браку. Та й не щастило нам. Прикро, бо ми більше заслужили на перемогу. Попереду тиждень на підготовку. Тепер вирушаємо до Іспанії, до знайомої «Оливи Нової», де є всі умови для тренувань і відновлення. До Вільярреала звідти — півтори години їзди автобусом. Туди й вирушимо 23 лютого, зупинимося в місцевому готелі, проведемо заняття на клубному стадіоні. Товариських матчів не гратимемо, немає часу...


З’явився новачок, схожий на Діді


У перерві між одкровеннями тренерів президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс представив журналістам новобранця команди, 24-річного оборонця, одного з найсильніших у чемпіонаті Бразилії, вже колишнього гравця клубу «Сан-Паулу» Родріго да Кошта (182 см, 77 кг). Зовні він трохи нагадує свого знаменитого земляка Діді — з чемпіонського складу бразильців, котрий виграв два світові чемпіонські титули (1958, 1962 рр.), виступав у зірковій компанії разом з Пеле, Гаррінчею, Вава, Загало...
Родріго — неодружений, але має маленьку доньку. За цього майстра сперечалося кілька європейських клубів, зокрема донецький «Шахтар». Але бразилець віддав перевагу «Динамо», про яке знає чимало і шанує свій новий клуб. Сподівається, що успішна гра в Києві приверне увагу до нього тренера національної команди Бразилії. Хоча пан Суркіс сказав, що да Кошта — скромна людина, адже його вже запрошують до збірної.
Позавчора з Родріго підписано п’ятирічний контракт. Однак, на жаль, він не зможе виступати за «Динамо» в матчах Кубка УЄФА. Час дозаявок минув. А ось у чемпіонаті України вболівальники його побачать неодмінно. Йожеф Сабо повідомив, що новачок поїде з командою на іспанський збір завтра, який передуватиме матчеві у відповідь проти «Вільярреала».