Макет декоративної композиції «Помаранчева революція» представлено для огляду у Вінниці

Своєрідний пам’ятник революції планують відкрити у серпні нинішнього року, в чергову річницю незалежності України, у місті над Бугом. Кошти на нього, як ніколи раніше, знайшлися одразу: фінансує проект підприємець Роман Ларін, керівник ювелірної фірми «Діамант». Молодий підприємець каже, що тим самим він хоче висловити подяку всім тим, хто відстоював ідеї «помаранчевої революції».
11-метрову композицію — постать дівчини на кулі — встановлять у скверику біля входу до готелю «Поділля». Автор проекту — вінницький скульптор, заслужений художник України Володимир Смаровоз.
Звичайно, куля асоціюється у нього з апельсином. Але вона, за словами скульптора, буде більшою за розміром і водночас символізуватиме земну кулю, де тепер побільшало тих, хто краще знає Україну. Обличчя дівчини у пориві підняте вгору, її постать рветься уперед — таким енергійним має бути подальший поступ держави.
Це перший пам’ятний знак у місті, виготовлений у формі декоративної композиції, уточнив головний архітектор Вінниці Сергій Царенко. І додав, що на його спорудження із бюджету не буде витрачено жодної гривні.

Вінниця.