Народна аграрна партія стала Народною. Її лідер, Голова Верховної Ради Володимир Литвин пояснив зміну назви тим, що розширюється база партії і треба відходити від галузевого (аграрного) принципу.
Відставка голови Хмельницької обласної державної адміністрації Віталія Олуйка стала несподіваною для багатьох. Коментуючи її, В. Литвин зазначив: «Так у цивілізованих країнах не робиться». Сам відставник повідомив, що написав заяву про звільнення під впливом емоцій та психологічним тиском. Така ситуація складається і в Дніпропетровській області. Члени обласної політради коаліції «Сила народу» і СПУ висловили голові обласної державної адміністрації Сергію Касьянову недовіру. Зокрема, через кадрові призначення, які, на їхню думку, компрометують керівництво держави і посилюють політичне та соціальне напруження в регіоні.
Привернула увагу оглядачів майбутня боротьба за крісло заступника Голови Верховної Ради. На думку глави парламенту Володимира Литвина, це питання потрібно вирішувати у пакеті. А стосовно створення в парламенті нової більшості, то він вважає: «Більшість можна зігнати, але зігнати її можна лише в двох випадках: за рахунок якихось поступок депутатів або за рахунок правоохоронних органів. Якщо йти таким шляхом, то постає запитання: «За що ж боролися?».
Парламентарії працювали у фракціях і групах та вирішували солодкі й гіркі проблеми цукрової галузі.
Про наміри переглянути приватизацію трьох тисяч підприємств заявила Прем’єр-міністр Ю. Тимошенко. По кожному з незаконно приватизованих підприємств буде розроблено окремий план відновлення законності, заявила вона. Першою ластівкою, очевидно, стане «Криворіжсталь». Позавчора своє слово сказав і закон: Печерський суд Києва скасував своє попереднє рішення про законність приватизації «Криворіжсталі». Майже водночас у Верховній Раді було зареєстровано законопроект про націоналізацію стратегічно важливих підприємств гірничо-металургійного комплексу України. Автор законопроекту — комуніст Петро Симоненко. А уряд приступив до оцінки та аналізу результатів приватизації стратегічних підприємств, створивши спеціальну робочу групу на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром Анатолієм Кінахом. Група має також скласти програму приватизації на поточний рік.
Тривали й кадрові перестановки. У Президента відтепер є кілька позаштатних радників. Зокрема, журналіст та лідер російських правих. Нове керівництво держави, схоже, проходить курс «молодого подружжя». З’явилася навіть інформація про ймовірну відставку Міністра юстиції Романа Зварича. Щоправда, Президент прокоментував це як «проблеми становлення та росту нового уряду» і закликав урядовців до професійності та командної гри.
А політичні сили почали готуватися до виборчої кампанії-2006. Так, партія «Яблуко» заявила, що найближчим часом розглядатиме питання про злиття із «Батьківщиною». А сьогодні відбудеться XV з’їзд Народного руху України, на якому також обговорюватимуться питання майбутніх виборів.