У вівторок у Верховній Раді створено Міжфракційне депутатське об’єднання «Антикризова група», його головою обрано народного депутата Ігоря Рибакова (на знімку).
«Ми створили депутатське об’єднання, до якого ввійшли і позафракційні народні депутати, і представники різних депутатських фракцій, оскільки чудово усвідомлюємо відповідальність перед українським народом за стабілізацію ситуації в країні, припинення кровопролиття, відновлення діалогу та врегулювання політичної кризи виключно мирним шляхом», — каже голова об’єднання Ігор Рибаков і додає: «Сьогодні ми як ніколи раніше розуміємо необхідність внесення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади з метою збереження територіальної цілісності України».
А поштовхом до створення об’єднання, за словами депутата, стали трагічні події, що відбулися в Одесі 2 травня. «Я сам — родом з Одеси, тому звістка про криваві події в моєму рідному місті, яке завжди відзначалося толерантністю і терпимістю навіть до найзапекліших опонентів, стала для мене справжнім шоком».
Голова Об’єднання Ігор Рибаков розповів, що депутати, котрі ввійшли до складу об’єднання, у своїй роботі зосередяться на двох ключових моментах — пошуках шляхів негайного примирення та об’єднанні громадян усієї країни та, по-друге, розробці законодавчих ініціатив, котрі мають, нарешті, остаточно викорінити корупцію та зупинити соціально-економічну деградацію країни.
«Якщо обидві сторони протистояння не розпочнуть реальний діалог, не почнуть слухати і — головне — чути одне одного, ситуація по всій Україні може повністю вийти з-під контролю і влади, і опозиції. І це, звичайно, матиме трагічні наслідки для нас усіх, — зазначає Ігор Рибаков.
«Саме тому я закликаю всіх небайдужих депутатів долучитися до співпраці з нами і спільно виробити механізми, які забезпечать унітарність держави та сприятимуть швидшому прийняттю конституційних норм стосовно децентралізації державної влади в Україні», — підкреслив голова депутатського об’єднання «Антикризова група» Ігор Рибаков.
 
Фото надано Міжфракційним депутатським об’єднанням.