Уникнувши відставок і кадрових перестановок кримського керівництва, депутати відмовилися внести до порядку денного й запропонований керівником депутатської групи «Сила в єдності» Анатолієм Бордюговим звіт уряду, і сесія Верховної Ради автономії продовжила роботу.
Депутати детально обговорили програму економічного й соціального розвитку на 2005 рік і відправили її на доопрацювання, бо вона потребуватиме змін після корегування бюджету. Та й Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко поставила перед урядом автономії завдання підготувати перспективну програму з урахуванням семи основних пріоритетів для Криму. Після внесення низки зауважень затверджено Програму розвитку промислового комплексу на півострові до 2007 року. Депутати ухвалили рішення просити Верховну Раду України внести зміни до Закону «Про вибори депутатів ВР АРК, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів», вилучивши з нього положення про вибори депутатів ВР АРК, і прийняти окремий закон «Про вибори депутатів ВР АРК», а також внесли пропозиції до проектів законів України «Про органи виконавчої влади», «Про адміністративно-територіальний устрій України». Затверджено угоди про багатогранне співробітництво між автономією,  Львівською та Чернівецькою областями.
Депутати узгодили призначення Віктора Шемчука, котрий раніше працював начальником відділу прокуратури АРК, на посаду прокурора автономії. Розглянули чимало питань управління майном, що належить автономії, встановили кордони кількох населених пунктів, ухвалили рішення про присвоєння (посмертно) звання «Почесний кримчанин» відомому мариністу І. Айвазовському. Спіткнулися на 21-му питанні про Ялтинську конференцію, а насправді — про встановлення пам’ятника Сталіну в Лівадії. Одіозне питання відправлено на доопрацювання.
...Працювали й розходилися кримські депутати під звуки траурного маршу. У такий спосіб розформований симфонічний оркестр Ялтинської філармонії протестував проти рішень, прийнятих урядом автономії з приводу життєдіяльності уславленого оркестру.
...За оцінками правоохоронців, у мітингу Об’єднання політичних партій і громадських організацій півострова «Народний вибір» на підтримку Конституції автономії й конституційних прав кримчан, який передував роботі сьомої сесії ВР АРК, узяли участь понад 500 осіб.

Крим.