Схоже, для опального екс-голови Харківської облдержадміністрації і вже колишнього голови обласної ради Є. Кушнарьова нинішній рік півня вкрай несприятливий. Позбувшись майже одночасно керівних крісел, він тепер може втратити і статус депутата облради, останнього бастіону, який утримує його колишню, здавалося, непорушну, владу.
Виборці Краснокутського району, які в 2002 році обрали Кушнарьова до облради, починають зворотний відлік, ініціювавши відкликання колишнього глави області з облради. Приводом для такого рішення виборців стало невиконання, на їхню думку, більшості пунктів передвиборної програми Кушнарьова.
Багато хто з тих, що зібралися днями у Краснокутському будинку культури, зізнаються, що три роки тому охоче голосували за обрання Євгена Кушнарьова депутатом облради. Дуже вже програма в нього була гарна: обіцяв підвищити, збільшити, побудувати. Але хоч минуло три роки, кажуть виборці, Кушнарьов багатьох своїх обіцянок не виконав — руїна і запустіння по селах, занепад місцевої економіки та соціальної інфраструктури.
У кулуарах подейкують, що рішення відкликати Кушнарьова з облради має більше політичні мотиви, оскільки на всіх рівнях відбувається чистка тих, хто пов’язаний з попередньою владою. А Євген Петрович занадто небажана особа для нинішньої влади. Однак офіційне рішення відкликати Кушнарьова з облради представляють як реакцію людей, які за три роки не побачили змін на краще. Залу показали і фільм про соціально-економічну ситуацію в районі, який очок Кушнарьову не додав.
За законом, не менше 50 виборців можуть почати процес відкликання депутата з облради. У Краснокутському районі цим правом скористалося 180 чоловік. Документ про рішення відкликати Кушнарьова буде передано до обласної виборчої комісії. І якщо вона погодиться з доводами, потрібно буде пройти ще ряд процедур, у тому числі зібрати підписи не менш як 5 відсотків виборців. Уся процедура, кажуть фахівці, може тривати півтора-два місяці. Коли ж обласна територіальна комісія відмовиться почати процес відкликання Кушнарьова, виборці можуть оскаржити це рішення в суді.

Харків.