Верховна Рада України готова до практичної реалізації домовленостей, досягнутих у ході зустрічей представників Європейського союзу з Президентом України. На цьому наголосив Голова ВР Володимир Литвин під час учорашньої зустрічі з комісаром Європейської комісії з питань зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Бенітою Ферреро-Вальднер.
Як повідомив прес-секретар глави парламенту Ігор Сторожук, сторони обговорили конкретні кроки з вирішення питання, що містяться в уточненому Плані дій Україна—Європейський союз. «Близько 80 відсотків цих кроків мають бути зроблені спільно ЄС та Україною», — зазначила Беніта Ферреро-Вальднер. Докладно було обговорено законотворчу діяльність Верховної Ради з імплементації українського законодавства до європейських норм і стандартів. Комісар ЄС запевнила у готовності відповідних іноземних структур надати нашим законодавцям консультативну допомогу стосовно цього.
Володимир Литвин та Беніта Ферреро-Вальднер також обмінялися думками про внутрішньо-політичні процеси в Україні та перспективи кінцевої реалізації конституційної реформи. «Що стосується європейського вибору України, то я думаю, що для ухвалення рішення з його реалізації у парламенті є конституційна більшість», — додав Голова ВР.