Теніс. На кортах МТК «Наука» в Києві 4—6 березня відбудеться матч Кубка Девіса (друга група Євро-Африканської зони) між національними збірними України та Норвегії. Прес-конференція, присвячена цій події, відбулася позавчора в популярному столичному кафе «Планета спорт». У її роботі взяли участь перший віце-президент ФТУ Герман Беньямінов, представник генерального спонсора ЗАТ «Олімп» Ігор Гарбарук та віце-президент ФТУ Сергій Лашкул.
Це вже третє наше побачення з норвежцями. У першому (1996 року) знамените тріо — Андрій Медведєв, Дмитро Поляков та Андрій Рибалко — легко й упевнено переграло гостей — 4:1 (єдиної поразки зазнав тоді юний Денис Якименко). Хоча скандинавів представляли майстри досить високого класу Ян-Фроде Андерсен і Крістіан Рууд.
Торік в Осло збірна України, за яку грали Орест Терещук, Сергій Ярошенко та Михайло Філіма, поступилися господарям — 2:3.
Стало відомо, що цілеспрямовану підготовку до наступного матчу наша команда розпочне 25 лютого на кортах «Науки». Тренер-капітан збірної України Володимир Богданов (Донецьк) запросив на збір Ореста Терещука, Сергія Ярошенка, Михайла Філіму, Миколу Дьячка, Олександра Нєдовесова...
— На збір неодмінно прибуде і, можливо, виступить на кортах «Науки» 17-річний Сергій Бубка, який останнім часом успішно грає в різних міжнародних турнірах, — розповів Герман Беньямінов. — Я розмовляв із Сергієм Назаровичем Бубкою, і він погодився, що його здібному синові вже час рішуче відходити від юніорських змагань й активніше долучатися до дорослих...
— А хто гратиме за Норвегію?
— Знайомий нам Ян-Фроде Андерсен. Ветеран входить до третьої топ-сотні рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів (АТР). Решта — за межами першої тисячі. Отже, наші хлопці мають добру нагоду взяти реванш за минулорічну поразку.
— Який розклад матчу?
— Схема традиційна: все почнеться з церемонії жеребкування пар (3 лютого). Наступного дня — дві парні зустрічі (початок о 14.00). 5 лютого — офіційне відкриття матчу (15.30) і парна гра (16.00). 6 лютого — дві парні зустрічі (13.00).
Сергій Лашкул пояснив, чому цей матч відбудеться на кортах МТК «Наука».
— Перш ніж визначитися з ареною, ми порадилися з гравцями збірної і їхнім наставником. Вони одностайно висловилися, що найбільше їм підходить покриття «тарафлекс». А таке є в «Науці». Взагалі цей комплекс має неабиякий авторитет, адже провів безліч міжнародних і національних змагань. А попередні матчі Кубка Девіса організовував на найвищому рівні.
До речі, нинішньою зустріччю разом з ФТУ опікується команда з фахівців компанії «Медіа Спорт Промоушен» на чолі з генеральним директором Вадимом Калаганом. Сподіватимемося, що і певний досвід, який вже мають ці молоді люди, і велике бажання допоможуть їм зробити свою справу класно.
Нарешті Ігор Гарбарук розповів про пристрасне ставлення «Олімпу» до спорту. До речі, він успішно відпрацював на минулорічному матчі за Суперкубок України з футболу в Одесі. Але це відоме товариство з особливою шаною ставиться до тенісу. І матч Україна—Норвегія аж ніяк не остання його справа. З’ясувалося, що «олімпійці» під своє крило беруть популярний міжнародний турнір у столиці України. Відтепер він називатиметься «Kyіv-Olіmp-open».
А поки що ми всі чекаємо успішної гри нашої збірної проти норвежців. Перемога відкриває перед командою України певні перспективи. У другому раунді вона зустрінеться з переможцем пари Монако—Угорщина.