Нагадаємо: нещодавно Міністерство оборони оголосило про скорочення строку служби. Однак не роз’яснило, яким правовим документом було проведено таке зменшення для військовозобов’язаних громадян. З огляду на це народний депутат Віталій Хомутинник підготував відповідний законопроект.
Зокрема, В. Хомутинник пропонує внести зміни до Закону «Про загальний військовий обов’язок і військову службу» щодо зменшення строків військової служби в лавах Збройних Сил України. Це, на переконання парламентарія, дасть змогу вивільнити додаткові фінансові ресурси оборонного комплексу для подальшого реформування армії та переводу Збройних Сил на комплектацію за контрактом.
У документі передбачено зменшення строку служби: для солдатів і сержантів, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, — до 12 місяців; для матросів і старшин, які служать на кораблях, суднах і в берегових частинах бойового забезпечення Військово-Морських Сил, у морських частинах інших військових формувань, — до 18 місяців; для осіб, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки спеціаліста або магістра, — до 9 місяців.


Вл. інф.