Протягом майже п’яти місяців народні депутати планують розглянути 775 питань. Про це йдеться у постанові «Про порядок денний сьомої сесії Верховної Ради України четвертого скликання». Переважна більшість законопроектів стосується внесення змін до державного бюджету та механізму повернення заощаджень громадянам.
Не залишаться поза увагою парламентаріїв економічні та соціальні проблеми. Відповідні зміни до законодавчих актів — щодо пенсійного забезпечення, прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати на 2005 рік — уже обговорювали у профільних комітетах.
Народні обранці розглянуть порядок утворення і засади діяльності парламентської більшісті та опозиції, зміни до Регламенту, а також вирішуватимуть, як ефективніше боротися з корупцією державних чиновників. У планах також законопроекти про місцеве самоврядування і загальнообов’язкове страхування.
А серед низки екологічних законопроектів — Загальнодержавна програма зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.
У порядку денному сьомої сесії — Концепція пріоритетів державної бюджетної політики до 2010 року, захист культурних цінностей та низка проектів кодексів, зокрема — Соціального, Повітряного, Лісового, Великого судового, Адміністративного процесуального, Господарського процесуального тощо.