Головна інтрига сьомої сесії Верховної Ради автономії, яка супроводжувалася напруженням політичної обстановки на півострові, — знімуть чи ні Голову ВР АРК Бориса Дейча й прем’єра Сергія Куніцина? Прибічники й противники цього рішення організували багатолюдний гамірний мітинг біля стін представницького органу та знову розбили намети перед приміщенням місцевого уряду. На їх вимогу було включено трансляцію на площу пленарного засідання, де теж вирували неабиякі пристрасті.
Борис Дейч відкрив сесію повідомленням про свою зустріч з Президентом України Віктором Ющенком, під час якої було обговорено широке коло питань, пов’язаних з перспективою розвитку автономії, збереженням й подальшим зміцненням на півострові атмосфери політичної стабільності, громадянського миру й міжнаціональної злагоди.
А депутатська група «Сила в Єдності» напередодні ухвалила звернення до Б. Дейча і С. Куніцина, в якому вимагала від них «добровільно залишити кабінети». А тому Анатолій Бурдюгов (керівник групи) та депутати Кирило Трандафіл і Альберт Кангієв оприлюднили цей ультиматум у сесійній залі.
Однак 83 із 93 депутатів проголосували за довіру Борису Дейчу.